您确当前地位: 高考manbetx » 宁夏manbetx > 宁夏模仿试题 » 注释

宁夏2018年自主招生英语模仿试题【含答案】-manbetx网页手机登录版

2017-12-12 14:58:07 文/梁羽辉 阅读447次

宁夏2018年自主招生英语模仿试题【含答案】

Ⅰ.语法单句填空

1.________(lack) money, it remains to see whether we can put the idea into practice.

答案:Lacking 句意:由于缺钱,我们能否把这一观念付诸于理论有待进一步察看。lack与逻辑主语we之间为自动干系,故用v.­ing方式作状语,此处不夸大分词举措先于谓语举措发作,故扫除D项。

2.They tried to find a table for two. But they were all taken________.

答案:up 考察动词短语。句意:他们想法找到两团体的桌子,但它们都被占了。take up“占据;占用”。

3.The heavy fog in London made ________ deep impression on us, which was sometimes so heavy that we lost sight of everything around us.

答案:a 考察冠词。make a deep impression on sb.为牢固搭配,意为“给或人留下深入印象”;lose sight of也是牢固搭配,sight前不必冠词,意为“看不见”。

4.As the meeting was on, the man who was late slid________ the meeting room without being noticed.

答案:into 句意:由于集会正在停止,迟到的谁人人在没被留意的状况下溜进了集会室。slide into“溜进”。

5.After the ________(adjust) of the arrangement of the programs, most people find it easy to enjoy what they like in their spare time.

答案:adjustment 句意:节目布置做出调解之后,许多人发明在他们的休闲日期很容易欣赏到他们喜好的工具。adjustment“调解;调理;顺应”。

6.________(remind) not to drive after drinking, some drivers are still trying their luck, which is really dangerous.

答案:Reminded 考察过来分词作状语的用法。句意:虽然被提示不要酒后开车,一些司机依然心存幸运,这非常风险。remind和其逻辑主语some drivers是动宾干系,故用remind的过来分词方式。

7.—Tony, do remember to send the report to the sales manager!

—Got________.

答案:it 考察情形外交。句意:——Tony,记着将陈诉送给贩卖司理。——明确。Got it“明确;懂了”,与句意符合。

8.—Please remember to give Mary the money you have owed her.

—Yes, I will give it to her ________(instant) I see her.

答案:the instant/instantly the instant/instantly相称于as soon as,引导日期状语从句,意为“一……就……”。

9.In those successful deaf dancers' opinion, dancing is an activity ________ sight matters more than hearing.

答案:where 考察定语从句。从句子构造剖析来看定语从句中短少所在状语,因而应选where。

10.The young man sped________ the car, hoping to get home before the time for dinner.

答案:up 考察短语意义。句意:谁人年老人放慢了车速,盼望可以在晚饭前抵家。speed up“减速”。

Ⅱ.阅读了解

In 2012, I found a letter which was never opened. This is what it said:

Dear Sherri,

By the time you read this you will be 30. At the age of 18, I had so many hopes and dreams about your life.

Now I hope that you have traveled everywhere and maybe settled down somewhere in Australia, doing some research in the field of genetics. I hope you're married to the man of your dreams. The man of mine is Gwynn. You'll probably have two children.

If everything goes according to plan, you'll be living in Australia in a big house with a lot of land, a dog—a yellow labrador, Gwynn and your two beautiful children. Hopefully you have a career in the medical field, maybe doing research in genetics. Gwynn will be a computer programmer.

However, if things don't go according to plan for you, I wish you all the love, happiness and joy in the world.

Be happy and live life to its fullest.

Love,

Sherri “18”

When I read this for the first time since writing it, I was floored. Even now I still can't help but think this is really cool. I find it fascinating how the dreams of a young and naive (灵活) little girl can become a grown woman's reality. So much of what I wanted for myself has come true.

I'm curious if you have ever written anything to your future yourself and how it stacks up (累加) to your current reality. If you haven't, will you join me in writing a letter now to yourself in 10 years from now? It's an interesting little experiment.

文章粗心:本文为一篇阐明文。著作人经过叙说本人的故事,召唤读者给将来的本人写一封信,去计划本人的将来,完成本人的空想。

1.Who is the writer of the letter mentioned in the text?

A.Sherri's friend. B.Gwynn's friend.

C.Sherri's mother. D.Sherri herself.

答案:D 推理判别题。依据文章最初一段中的“...if you have ever written anything to your future yourself”和“will you join me in writing a letter now to yourself”,再依据上文函件最初的署名Sherri可知,文章中的那封信是18岁的Sherri写给30岁的本人的一封信。故答案选D。

2.What does the underlined word “floored” probably mean?

A.Disappointed. B.Astonished.

C.Encouraged. D.Frightened.

答案:B 词义猜想题。依据文章倒数第二段中的“Even now I still can't help but think this is really cool. I find it fascinating”可知,著作人直到如今都以为难以相信,因而floored应为“受惊,诧异”之意。故答案选B。

3.What might be the purpose of the text?

A.To invite more people to follow her example.

B.To describe an unusual experience to the readers.

C.To show great concern to the woman named Sherri.

D.To expect more people to share her curiosity.

答案:A 写作意图题。依据文章最初一段最初两句可知,著作人这篇文章旨在号令读者和她一样,也去给将来的本人写一封信。故答案选A。

4.In college, Sherri was most likely to major in ________.

A.computer engineering B.medical science

C.children education D.business management

答案:B 推理判别题。依据文章倒数第二段最初一句“So much of what I wanted for myself has come true”,再联合函件当中第三段倒数第二句中的“...have a career in the medical field, maybe doing research in genetics”可知,著作人完成了本人当年的空想,那么她在大学里学的应该便是医疗迷信专业。故答案选B。

Ⅲ.完形填空

I had a bad habit of skipping to the last pages of a book. I just wanted to see how it ended __1__ I was still in the middle of it. This habit __2__ first my mom, then my friends, and __3__ even my own daughter. Often my __4__ wouldn't be limited just to the books I read but also to what others were __5__ as well. Then one day my daughter told me in anger, “Dad, please just read a book one __6__ at a time like everyone else!”

At times I didn't __7__ this bad habit to just books either. I also tried to skip ahead in my own life and __8__ out what to do months and even years from now __9__ enjoying each day at present. Although I knew that the __10__ of my life wasn't done yet and that I had many pages __11__ to go, I still couldn't control my burning desire to write the __12__ of it half­way through. Time and again, I would __13__ jump ahead and try to solve every potential problem before it happened. Life, __14__, doesn't work like that. It loves to __15__ us, and you never know what new problems, changes, or opportunities each new day will __16__.

Recently when I found myself living in the __17__ again, I felt a voice that gently told me I needed to “live one day at a time.” When I heard those words, I __18__, turned the book of my life back to the __19__ page, and thanked God for today.

Each of us has to __20__ the book of life line by line, moment by moment and trust that our story will be brought to its perfect end.

文章粗心:本文是夹叙夹议文。著作人总是喜好在念书时跳到最初几页先看了局。在生存中,著作人也总是想象当前的事变。但是当我们愚笨地想象将来时,生存总是不时地给我们不测。最初著作人明确每团体应该过好当下的每一天,一行一行地谱写人生这本书。

1.A.since B.for

C.while D.because

答案:C 考生应能依据上下文内容,判别选择能承接上下句的连词。依据上文 “I had a bad habit of skipping to the last pages of a book.” 可推知,当一本书读到一半时,著作人就想要晓得了局是怎样样的。

2.A.confused B.annoyed

C.delighted D.embarrassed

答案:B 考生应能依据下文内容,判别选择一个适当的动词。依据下文“Then one day my daughter told me in anger...”可知,著作人的这个坏习气激愤了许多人。

3.A.usually B.obviously

C.accidentally D.finally

答案:D 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的副词。依据上文提到“first...then...”可知,著作人最初乃至触怒了本人的女儿。

4.A.impatience B.misunderstanding

C.disappointment D.disagreement

答案:A 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的名词。著作人的“不耐烦”不光在本人看的书上,并且也在他人读的书上。

5.A.saying B.reading

C.doing D.watching

答案:B 考生应能依据下文内容,判别选择一个适当的动词。著作人的不耐烦不光表现在本人看的书上,并且对他人读的也云云。

6.A.page B.copy

C.chapter D.edition

答案:A 考生应能依据篇章构造,判别选择一个适当的名词。依据倒数第二段中“live one day at a time”及最初一段“Each of us has to...the book of life line by line”可知,女儿盼望父亲看书时能像他人一样一页一页看下去。

7.A.contribute B.devote

C.apply D.limit

答案:D 考生应能联络上下文内容,判别选择一个与介词to搭配的动词。依据下文“I also tried to skip ahead in my own life...”可知,著作人的坏习气不但范围在看书方面,也表现在他的生存上。

8.A.try B.figure

C.let D.turn

答案:B 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的动词短语。著作人在生存中总是“想象”将来几个月乃至几年的事变,故选B。

9.A.on the part of B.other than

C.instead of D.on the basis of

答案:C 考生应能联络本句话内容,选择一个适当的介词短语。著作人喜好想象将来,“而不是”享用如今的每一天,故选C。

10.A.book B.river

C.picture D.play

答案:A 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的名词。依据倒数第二段“the book of my life”可知,著作人将生存比作一本书。

11.A.forgotten B.left

C.kept D.regretted

答案:B 考生应能联络本句话内容,判别选择一个可放在名词后的描述词。著作人的人生这本书还没写完,还“剩下”许多页。

12.A.feelings B.beginning

C.ending D.comments

答案:C 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的名词。依据下文“I... try to solve every potential problem before it happened.” 可推知,著作人又开端想象将来,在事变还没有发作的时分,就开端想象它的了局。

13.A.consciously B.strangely

C.foolishly D.critically

答案:C 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的副词。依据下文“Life, ... doesn't work like that.”可推知,著作人总是在每一个潜伏的题目还没发作时就实验处理它,这是愚笨的。

14.A.otherwise B.moreover

C.therefore D.however

答案:D 考生应能联络本句话内容,判别选择一个表现转机干系的副词。该空承接上文,表现转机,句意为“但是”生存并不像我们想象的那样运转,故选D。

15.A.surprise B.cheat

C.satisfy D.frighten

答案:A 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的动词。从下文“...never know what new problems, changes or opportunities...”可知,生存总是使我们感触很诧异。

16.A.make B.bring

C.take D.award

答案:B 考生应能联络本句话内容,判别选择一个适当的动词。依据句意“生存中的每个新的一天总会给我们带来差别的题目、改动和时机”。可推测答案为B。

17.A.present B.future

C.memory D.dream

答案:B 考生应能联络全文考虑、判别,选择得当的名词。依据上文,著作人在生存中总是想象将来几个月乃至几年的事变,可推测答案为B。

18.A.cheered B.cried

C.lost D.smiled

答案:D 考生应能依据上下文内容,判别选择一个适当的动词。此时著作人曾经明确了生存要一每天地过。以是他豁然地笑了。

19.A.exciting B.hopeful

C.favorite D.right

答案: D 考生应能联络整个段落及对全文考虑,选择一个得当的描述词。当心田的一个声响在提示著作人要过好每一地利,他又翻回到理想中准确的那一页。

20.A.write B.review

C.explain D.translate

答案:A 考生应能联络整个段落及对全文考虑,选择一个得当的动词。每团体都应该一行一行地谱写人生这本书。

Ⅳ.语法填空

阅读上面资料,在空缺处填入得当的内容(未几于3个单词)或括号内单词的准确方式。

A:Do you know what would happen in the future?

B:No one knows for sure.__1__we often think of the future and wonder what the world would be like__2__a hundred years' time.

A:Like what?

B:Think of space. Perhaps__3__permanent station on the moon will have been set up. Perhaps people will be able to visit the moon__4__tourists. Cheap rockets for space travel will have been developed,__5__(permit) long journeys throughout the solar system.

A:Wonderful!__6__that time comes, people will be taking holidays in space__7__visiting other planets, such as the Mars Colony and the Venus Exploration Outpost.

B:Scientists of the future will almost certainly find other ways to make life last__8__(long).

A:How can they do this?

B:They probably will find cures__9__ most diseases. Hospitals will probably have “body banks” that can give you almost any new part you need to keep on __10__ (live).

A:Great!If so,people of the future may live to be a lot older than 100 years.

答案:

1.But 2.in 3.a 4.as 5.permitting 6.When

7.and 8.longer 9.for 10.living